Många olika djur här….

2 maj, 2017 at 01:48

Caribien;  Anegada, Pomato Point och Tortola, White Bay

Anegada ligger ett stycke norr om resterande Virgin Islands och liknar Barbuda. Det är en platt, torr ö med mycket sandstrand, i princip runt hela ön. Sedan har den också ett gigantiskt stort rev. Hit gick färden i hiskelig fart, genom grönt vatten och i fint väder. Sedan var det inte så karibiskt längre. Grått, mulet, blåsigt. Nåja, är det för trist och för guppigt att snorkla så kan man ju alltid upptäcka saker på landbacken. Fantastiska förutsättningar för promenad och cykeltur. Så blir det. Promenad tvärs över till Cow wreck Bay. Här skall en transport med nötkreatur ha havererat någon gång för länge sedan och det gick nog inte så bra för kossorna. Men här har dom som synes en noggrannt utarbetat plan att verkställa vid orkan.

Några vilda åsnor ville hälsa. Den lille är ju för söööt! I övrigt möter man får och getter och även en och annan ko lite överallt på vägen.

Vattnet är som sagt grönt istället för turkost här och stranden lite, lite rosa. Väldigt snyggt och nej man tröttnar inte på snyggt vatten, turkost eller grönt eller för den delen blått i alla dess nyanser.

Nästa dag användes andra muskler, cykelmuskler. Dom har legat i träda länge känns det som. Det är förvånansvärt tomt på folk. Någon strandbar här och där som dock en lördag, bytardag för charterbåtar, är nästan eller helt folktom. Först bär det av mot öster, bra betongväg men vilken motvind! Men på vägen hem runt den norra stranden blir det ju medvind. Jo men då blir det också sandväg,… Bra träningspass i alla fall. Anegada Beach Club, en resort i liten skala på norra stranden, visade sig vara det perfekta vattenhålet för den utmattade besättningen.

Det skall finnas flamingos i saltsjön som sträcker sig i många flikar över stora delar av inlandet. Dom skulle man ju vilja se och det gjorde vi om än inte så tydligt. Kameran med mycket zoomkraft lyckades iallafall fånga några rosa lite luddiga prickar på bild. Sannolikt flamingos.

Trött på blåst och rullig ankring återvänder Carpe Mare till Tortola eller rättare sagt Guana Island och White Bay. Här ser det ut att kunna vara lite lä och mindre rull. Efter tre försök att få ett vettigt ankarfäste på den steniga och koralliga botten visade sig  kvällen bjuda på en annorlunda underhållning. Hajmiddag!

Därför skall man inte bada i skymningen och gryningen…