Jul i skjul blir säkert kul

28 november, 2020 at 16:27

Vannes, Bretagne, France

Ni kommer kanske ihåg att det sist var lite spännande hur mycket fukt som hade letat sig in i distansmaterialet på däck. Jo….förmodligen alldeles för mycket tyvärr. På den andra sidan, under teaken, hittar vi en miljard skruvhål som inte är vettigt förseglade. Ummpf!!

Jahaaa… vad gör man då då? Det här kräver ju ett tak att jobba under, öppna upp, gräva ut ruttet trä, torka, in med nytt distansmaterial och plasta om. Så det blir en kul jul i skjul. Som tur är hittar vi en “chantier naval” på andra sidan morbihan golfen, som har plats till oss. Och hur gör man med boende då, då? I covid tider? Men det visar sig att det båtvarvet tillåter att man bor på båten även om den ligger i skjul. Kul! Vi är inte heller dom enda som bor på båten, får vi veta. Detta blir ju spännande. Imorgon bär det av och på tisdag blir det upptagning.

Det vore ju fantastiskt om svetsaren skulle komma innan dess och fixa det vi har beställt. En tilläggsbåge för fler solpaneler och förändrad design på styrmansplatsen. Och det vore ju också fint om dom beställda solpanelerna kommer fram innan vi lämnar Vannes.

Vi kan väl förbereda så gott det går i alla fall. Diska ormen som har vaktat solpanelerna och skrämt bort skitfåglar är en viktig uppgift.

Alla kablar skall ut ur targabågen, annars blir dom “brulé” säger svetsaren. Ja och se här nere vilken timing det blev till slut.

Oj vad dom jobbar, grabbarna grus… och se vad bra den nya styrmansplatsen blir. En riktig liten tron.

Nu skall vi väl klara energiförsörjningen även i nordligare breddgrader tycker jag.

Och så här ser det ut på håll. Snyggt, eller hur?

Covidmässigt släpper Frankrike på restriktioner idag. Man får handla onödiga saker igen, man får segla för nöjes skull och röra sig utomhus i tre timmar istället för en. Halleluja! Och vet ni vad det första är som då måste göras enligt en del locals…. jo, demonstrera så klart! Vive la revolution!