Däckade

14 november, 2020 at 14:38

Vannes, Bretagne, France

Två veckor in på Frankrikes lock down. Covidkurvan börjar vända neråt här, ser det ut som, men lock down kommer att bestå i minst två veckor till. Man vill försöka rädda julen och julhandeln, så vi får väl se hur det blir. Nedan ser ni vår lilla hamn och vårt dagliga promenadstråk. När det är trångt på strandpromenaden, som på bilden, hittar vi någon annan liten stig. Det går bra och vädret är som sagt bättre än förväntat.

Och så har däckprojektet påbörjats. Gammal rutten teak bort och ny fin treadmaster dit. Det låter enkelt, eller hur? Men det sitter saker fastskruvade på teaken som delvis behövs för att masten inte skall trilla omkull och så är dom naturligtvis skruvade igenom hela däcket. Muttrar på insidan liksom, och dom sitter ju så klart inte så lättåtkomligt alla gånger.

När dom delarna är fixade så skall då resten av teaken tas bort. Enkelt där det är ruttet men där det sitter, där sitter det som in i helvete.

Och så kreta bort resterna under. Fransoserna är härligt miljömedvetna så här kommer den stora dammsugaren väl till pass. Inga små plastbitar eller annat mög skall flyga runt.

Avbrott för den obligatoriska lunch baguetten måste ju göras. Det kan vara lite stökigt ibland med strumpor som torkar över ratten och gammalt däck mög i sopsäckar i väntan på transport till sopsorteringen….men oj så goda baguetter.

En sida klar och den andra påbörjad. Det är dagens status på däckprojektet, steg ett. Teaken är limmad på däck men vi hittar en hel del gamla skruvhål under härligheten, så det blir spännande att se om fukten har hållit sig utanför…

Ja just det….tvättmaskinen har äntligen kommit fram och håller på att stoppas på plats. Vilken lyx! Den gamla gick sönder i New Zealand vill jag minnas och det har varit omöjligt att införskaffa en ny som passar i hålet fram tills nu.