Here we go again

30 oktober, 2020 at 17:47

Vannes, Golfe du Morbihan, France

Vi börjar känna oss lite hemma här i Vannes och omnejd. I båttillbehörsbutikerna börjar dom hälsa på frengelska när vi dyker upp. Carpe Mare och hennes innehåll och vår garderob börjar allt mer anpassas till klimatet. Strumpor… hur gör man med dom egentligen. Det var länge sedan. Tropikerna frestar på många material inte bara utomhus. En del kläder som har legat i vakuumpåsar har helt tappat styrseln och färgen.

Dagar med båtprojekt och inköpsrundor varvas med utflykt och hike. Och vår lilla stad Vannes bjuder på många fina vyer även i själva staden. Jättemysigt…

Och fransmännen överraskar hela tiden med nya konstiga aktiviteter. Det här gänget dök upp en kväll i hamnbassängen och latjade runt en stund.

Det där med båtliv med bil är faktiskt fenomenalt trevligt. Varannan dag tittar någon i besättningen ut en hiking trail i omgivningen och så blir det utflykt. Här har vi hittat en kanal som går från Brest till Nantes och sedan upp till Sant Malo. Här i detta huset bodde säkert slussaren en gång i tiden, eller så gör han det fortfarande, vem vet. Skyltarna undrar man ju lite vem dom är till för?

Längs med kanalen ligger en hel del olika fartyg i olika skick. Vissa bebodda och andra inte, eller bara ibland. Lite som i Amsterdam.

Och vilket vackert höstväder och färger….

Nedan ser ni det senaste syprojektet. Hattarna som skall motverka kondens har ju förr i tiden i Sverige varit i trä och plexiglas men nu blev dom sydda och kompletterade med bubbelplast. Lite pyssel var det allt men det blev riktigt bra…. i alla fall för Bretagnska hösttemperaturer….. och mycket snyggare än dom gamla hattarna, eller hur?

Och så en annan hike längs med Morbihan golfen.

Också väldigt vackert….

Och så finns det så många mysiga, gamla små hus som är väldigt fint och respektfullt renoverade. Här skulle man ju kunna flytta in direkt och trivas.

Men… så här trevligt kan det ju inte vara hela tiden år 2020. Nej, nu måste ju det där viruset tränga sig fram i rampljuset och få lite mer uppmärksamhet igen. Antalet nysmittade fall ökar exponentiellt och sjukhuset fylls med covid patienter både på avdelningarna och på IVA, här i Frankrike. Inte bra alls! Macron talar till nationen och vips, en dag senare är samhället stängt. Inte riktigt lika illa som i våras men näst intill. Man får jobba och gå till skolan. Man får handla mat och mediciner och gå ut med hunden. Och man får faktiskt ägna sig åt någon typ av fysisk aktivitet en timme om dagen i hemmets omnejd. Nåja….Inga bilutflykter längre alltså men annars klarar vi nog detta utan allt för mycket lidande. Är det något vi har övat på, så är det det där med lock down, ju. Förmodligen får man inte segla någonstans heller så vi blir väl kvar i Vannes längre än planerat. Men vi skulle ju inte långt ändå i närtid, så det spelar inte så stor roll. Håll tummarna att detta stängda tillstånd inte varar i månader igen bara….