I väntans tider

11 juli, 2020 at 13:56

Man kan, som synes, använda Jimmy Cornells böcker, “World voyage planner” och “Worlds cruising routes” till olika ändamål. Just nu gör dom mest nytta som tyngder för att hålla knypplandet på plats. All planering är just nu satt på coronapaus.

Tyvärr har det inte hänt någonting som går i rätt riktning med vårt fraktfartyg. Peters & May, som fraktbolaget heter som skall hämta oss här på Langkawi, är som förväntat allmänt luddiga i kanten, eller svarar inte alls på våra mail. Vi är redan mitt i deras så kallade “loading window” och de har faktiskt tillstånd för att lasta båtar här, men vi har just nu ingen aning om någonting. De säger att frakten är försenad till 20-25/7, men vi uppmanas att inte köpa flygbiljetter, samtidigt som rykten säger att de inte kommer att lösa det denna gången heller, hmm.. Det andra stora fraktbolaget, Sevenstars, planerar att lasta båtar på Phuket, dit vi ju inte kan ta oss pga stängd gräns. De har en egen fraktbåt som väntas anlöpa Phuket på tisdag, men den släpps inte in i hamn, trots att dom har ett helt gäng båtar som väntar på transport där. Coronaviruset är i princip borta, både i Malaysia och Thailand men gränserna skall minsann inte öppnas i första taget. Vilket drama…. Så vi väntar och väntar…

I övrigt har vi en hel del väder. Bilden nedan är tagen en väldigt tidig morgon. Det ser inte bara skrämmande ut, det låter skrämmande också…

Tack till Rachel Robertsson för denna fantastiska bild

Några timmar senare ser det ut så här. Vadå åskväder? Det har väl inte varit något åskväder, eller?

Och på morgonpromenaden kvittrar fåglarna och blommorna spirar. Men det ramlar ner en del vatten från himlen emellanåt kan man väl säga.

Ja just det, poolen är öppen igen. Halleluja! Just när det kom en rapport om att någon har siktat en box-jellyfish i Malacka sundet. Det är ju perfekt timing. Reglerna runt poolbadet innefattar temperaturmätning och dusch innan bad, max 20 personer i poolen och håll avstånd. Inga problem. Det är ingen trängsel precis.

Vi hittar fortfarande olika projekt som sysselsätter oss. Det senaste är ganska kladdigt…. Baksidan på alla salongsdynor löser upp sig till en smulig, klibbig massa. Sprätta, malla, sy, samt skrapa bort klet från underlaget… repeat. Det är många dynor i Carpe Mare…