Thor, tävlingar och tomten

24 november, 2019 at 03:19

Kvar i Penang i väntan på ett paket som innehåller Perkins orginal oljefilter. Bara det bästa till vår Mr Perkins så han är glad och nöjd. Han har jobbat hårt här i Malaysia.

Medans vi väntar saknas det inte underhållning. Varje eftermiddag/kväll tränas det dragonboat paddling. Det är en gammal och beprövad disciplin här i Penang. Kanoten är stor och tung. Man sitter två och två och paddlar på var sin sida. 8 till 16 personer per båt plus en som styr och en skriker takten.

Den andra underhållningen är inte lika rolig men minst lika spännande. Med jämna mellanrum, mest framåt kvällen rullar Thor upp sina vagnar och håller någon typ av slag ovanför våra huvuden. Han verkar vred….

Det är bra att ha appen ”rain-viewer”. Då kan man förbereda sig med nedfälld veranda och elektronik i ugnen. Så här kan det se ut… den blåa plutten är vi.

Tävlingar verkar dom gilla här, som överallt. Men hur kan man komma på att ha en regatta upp för Malacka sundet? Utan vind men med massa åska. Man kan ju verkligen undra. Men mot all förmodan är det många som deltar. En vacker morgon ligger ett 30tal båtar ankrade utanför marinan och folk i crew T-shirt springer runt överallt. Det är ett ben från Port Klang till Pangkor, ett vidare till Penang och ett sista upp till Langkawi. Mellan ”benen” skall det seglas ”in-port-race”, inte riktigt men nästan. Dom seglar ju naturligtvis inte inne i den här lilla marinan. Och så skall det lekas roliga tävlings-lekar. Lite som nollning. Två rikchas skall dras runt en parkur. Först i mål vinner. Innan man får springa iväg måste den som sitter där bak dricka en stor öl/läsk så snabbt som möjligt. Åttondelsfinal, kvartsinal, semifinal och final. Det blir många öl till segraren. Även om det är den där bak som inte är nykter så blir det en del olyckor genom prejningar och annat. Vilket engagemang….

Även om det är stekhett på dagarna så bulsar folk upp för jul. Gröna girlander med röda kulor i hängs runt hela marinan. Grabbarna som jobbar med detta skulle få livstids fängelse av arbetsmiljöverket. Men fint blir det. Lite överraskande är den här skylten…

Perkins har fått sina filter och Carpe Mare har till och med seglat på riktigt några timmar mellan Penang och Langkawi. Bara en himla massa flaggor och dom här konstiga pinnarna att veja för. Vad dom hittar på….

Här är vi nog tillbaka i någon slags tradevind eller nord-ost-monsun eller något. Härligt! Hoppas nu att Thor tar lite jul-ledigt.

PS: I något av dom senaste inläggen glömde jag berätta om ”Green fishingboat, green fishingboat, please stop!” Det är en lustig liten historia, inte för den drabbade kanske, som vi fick följa via VHFen. Vi seglar slalom genom olika typer av fiskebåtar och nät. Alla pratar helt odisciplinerade på kanal 16, hela tiden. Då hör vi en segelbåt ropa: ”Green fishingboat, green fishingboat, i have caught your net”…..tyst….inget svar. Efter några minuter: ”Green fishingboat green fishingboat, you are towing a sailing yacht”…tyst…inget svar. ”green fishingboat, green fishingboat please stop, you have caught a sailing yacht in your net”…tyst ….inget svar. Vi hör honom ropa flera gånger till med ca 5 minuters mellanrum: ”green fishingboat, please stop…green fishingboat, please stop”….aldrig något svar. Vi ser dom inte på AIS eller i verkligheten och kan därför inte göra något som helst för att hjälpa till. Undrar hur det gick ….