Mot New Caledonia dag 2

15 maj, 2019 at 05:36

Natten var lugn med snarare för lite vind, men med nya segel går det att segla nästan förutan vind. Nu har skepparen i sitt magiska predictwind program lyckats hitta ett litet tunt stråk med precis lagom mycket blåst. Det går inte fort men det går framåt. Den stora dyningen som varnades för är lång och inte alls farlig, inte ens obekväm. En liten svala har försökt lifta med oss men verkar inte ha hittat en tillräckligt trevlig sittplats. Undrar om det är en flytt-svala eller om den blev bortblåst av det elaka lågtrycket. Med halva verandan nerrullad är det väldigt behagligt trots den fortfarande kalla vinden. På natten är det, på med allt ylle som finns ombord och överlevnadsoverall på det, som gäller. På dagen skiner solen men det är än så länge långbyxor och tjock tröja på. Besättningen längtar till varmare breddgrader. Kreativiteten frodas både i snören och band men också i att förbruka allt färskt som finns ombord. I New Caledonia tar biosecurity hand om allt grönt och frukt, ost, kött och honung. Skepparen hade frikostigt handlat både lime och ingefära samt att det fanns ganska mycket honung kvar. Hmmm…Det blir ju en jättegod shot. Då hemfararen har plockat med sig någon ilsken flygplansbacillusk kommer detta väl till pass. Ni kommer säkert ihåg att vi inte har Internet i vanlig bemärkelse här ute på det stora blå. Vill ni kommentera eller bara skicka lite glada tillrop så gör det till carpemare@myiridium.net. Det är roligt att få brev 🙂
Sent from Iridium Mail & Web.