Mot New Caledonia dag 1

14 maj, 2019 at 04:57

Klockan 15.00 lokal tid lämnar Carpe Mare Marsden Cove efter att besättningen har klarerat ut och gjort sig av med sina sista NZ dollar. Vinden har inte lagt sig ännu. Det är en liten kamp att komma ut ur y bommarna och en blöt och stampig färd ut ur flodmynningen. Det blåser 10-15 m/s rätt i näsan. Väl runt hörnet vid Whangarei Heads blir det dock akter om tvärs men styrkan håller i sig några timmar till. Som mest 19 m/s. Framåt kvällen avtar vinden och natten blir gemytlig men kall och med bara genuan uppe. På morgon åker den gamle och välbeprövade gennakern upp men framåt lunch flappar även den bara runt och mr perkins får tjänstgöra. Besättningen är lite trött men vid gott mod och sjöbenen är lätthittade. Även under gång med akterliga kalla vindar är verandan en fantastisk tillgång. Få nu se hur besvärliga dom där, efter lågtrycket kvarglömda vågorna blir…
Sent from Iridium Mail & Web.