Sova, äta, hika, segla

25 november, 2018 at 01:22

New Zealand: Bay of Islands

Där nere någonstans är Carpe Mare ankrad, precis utanför Russel boating clubs dingybrygga. Lilla familjen har hyrt ett litet, litet hus 2 minuter därifrån. Nu skall det seglas och hikas med avbrott för mat och sömn för pluttan. Vädret är inte riktigt medgörligt. Just nu är det lågtryck på lågtryck som passerar i snabb takt med kyla och regn som bagage. Men dom här kommer ju från ett vintrigt Sverige och tycker inte alls att det är så kallt som vi. Jetlag på tolv timmar är inte så lätt och snabbt att sopa undan heller. Men hikat blir det trots allt.

Att gå på hike med en ettåring har ju naturligtvis sina utmaningar. Man vill helst gå själv men är ju inte så snabb och ej heller så terränggående ännu. Emellanåt ringer mat-och-sov-klockan. Banan att bita av själv är en höjdare, såååå gott. Därefter kan det hända att ögonlocken ramlar ner oberoende i vilken ställning man blir buren.

Sedan är det också olika vad vi tycker är intressant och spännande. Stora träd, vackra speglingar och vattenfall erbjuds både här och där. Hela tiden omväxlande vegetation och terräng.

Hönor, tuppar och små kycklingar på parkeringsplatsen som bråkar om brödsmulorna är ju mycket roligare, så klart.

Trots att vädergudarna är i trotsåldern lyckas Carpe Mare komma ut till dom vackra små öarna i Bay of Island vid ett par tillfällen. Skepparen får hård konkurrens om att använda alla knappar och spakar som piper och låter så roligt..

Mellan skurarna är det faktiskt ganska fint och kommer solen fram så är det rätt varmt. Bay of Island har många likheter med svensk skärgård utom kanske att det finns fler sand och grusstränder.

“Sjön suger” som ordspråket säger visar sig fungera även på pluttan. Man blir både trött och hungrig.

Idag skall Carpe Mare påbörja sin resa till nästa långvariga hemmahamn i Whangarei. “Di gamle” seglar och “di unge” kör bil. Sedan blir det roadtrip på Nordön.  Det skall bli spännande!