Mermaids / Sjöjungfrur

13 oktober, 2018 at 09:33

Tonga: Ha’apai

Efter 2 dagars väntan kommer mermaidsen fram men deras fenor har kommit bort på flyget. Ledsna mermaids…. Mycket tjat behövs för att få fenorna efterskickade. Men till slut kommer tillbehöret fram. Tjohooo!

Under tiden går bilköpet i lås. Kanske-felet visar sig vara väldigt litet och lätt att åtgärda. Så här ser den ut. Skepparen är lycklig!

Nu skall Ha’apai upptäckas både över och under vatten. Ha’apai är mer sandstränder och låga öar med palmer på. Mycket fint och ganska annorlunda än Vava’u.

Fin solnedgång med fotograf ombord!

Tillsammans med fenorna kom också en surfbräda. Den måste ju testas. Kan man använda den som stand up paddelboard. Neeej! Det kan man inte. Men det är roligt att försöka.

Har man mermaids ombord så tillbringas stora delar av dagen under vatten annars blir dom torra och ledsna. Det är bara att hänga med. Den här bilden på skepparen och mermaid Tara leder till många tårdrypande skratt. Kolla in skepparens ansiktsutryck så ni också får skratta lite….

Mermaid med mermaid-faster! det är inte lätt att hänga med men man måste ju försöka.

Elegansen i fridykningen visar på lite olika nivå i mermaidskap…skepparen har lite kvar….

Inte så illa i den här vinkeln faktiskt…

Men hit är det ju långt…det är ju tillräckligt jobbigt att hålla reda på andningen och tryckutjämningen.

Kul med riktigt bra kamera med fisheyelins i kristallklart vatten.

Lite lägereld i trevligt sällskap på perfekt palmö med fin sandtrand är ju aldrig fel även om korvar grillas av den carnivora grannbåten.

Solnedgången är jättefin.

Nästa dag utanför den lilla obebodda sandön gör dom här oss sällskap. Trött moder med lekfull bäbis. Flappa runt med stjärtfenan är jätteroligt. Men gå och lägg dig tycker morsan…..

Darling it’s better down where it’s wetter, under the sea….