Segelbåt igen!

20 maj, 2016 at 17:59

Tiden i Bremerhaven går mot sitt slut. Vi har nästan börjat känna oss lite hemma här i Marina Bremerhaven. Alla hejar på oss och vi på dom. Vi vet hur saker och ting fungerar och har nyckel till vinterförvaringshallen där masten låg under projektet “mast”. Sevärdheterna i Bermerhaven, Fischereihafen och Alter Hafen har besökts två gånger i olika sällskap.

mast upp2

Igår mmast uppastades det på. Många snören och grejer blir det att hålla reda på, fler än innan faktiskt. Och det skall hittas platser till alla nya snören och mackapärer också. Men nu står den där, masten, i all sin glans med alla stag och alla tampar på plats. Vädrets makter var helt och fullt på vår sida och stöttade projektet med ingen vind och solens sken i 20 gradig värme.

 

 

Systrarsöstrarna, Mari och Lena håller sällskap och dokumenterar alla steg i mastprojektet i bild. För att de inte skall ha allt för tråkigt under tiden Anders kravlar runt på däck, klättrar upp i masttoppen och skruvar och fixar har systrarna gått i Carpe Mares ullslöjd och producerar redan små snören, som används som armband, i snabb takt. Just för tillfället har en ny knyt teknik introduceras i ullslöjden och inlärningskurvan är lite hackigare än innan. Men de blir snyggt till slut tror jag.

 

 

 

 

 

IMG_0560 (2)Vad blir nu nästa anhalt undrar ni säkert. Jo, Norderney heter ön som är vårt nästa mål. Ut med tidvattnet inatt klockan ett för att vara framme efter en sisådär 10 timmar.