Femte dygnet mot Niue

19 augusti, 2018 at 21:16

Det går faktiskt bättre än förväntat att segla på den prognostiserade stiltjen. Gennakern gör ett fantastiskt jobb. Men allt roligt har sitt slut. Klockan 15 är det stiltje på riktigt. Mr Perkins träder i tjänst. Nu är också den förberedda maten slut så kökstjänsten är riktigt krävande. Yoghurt ska göras, bröd bakas och middag lagas. Det dyker upp ett lastfartyg och en ö. Överstimuleringen lurar runt hörnet….. På natten kl 3 har fronten passerat och vinden tar i från andra hållet. Upp med segel och huj vad det går. 270Nm kvar till mål.
Via familj och vänner får vi info om en stor jordbävning ute i havet mellan Fiji, Samoa och Tonga. Ingen tsunamirisk låter det som. Tack för att ni mailade Helena och Bertil! Så här långt ute och utan Internet är det inte mycket nyheter man får.
Sent from Iridium Mail & Web.