Första dygnet till Niue

15 augusti, 2018 at 21:18

Tre båtar lämnade samtidigt lilla Mopelia. Harlequin från Canada siktar mot Suwarow, HarryZ från Norge och Carpe Mare siktar mot Tonga respektive Niue. HarryZ ligger fortfarande på siktavstånd och vi snackar ibland via VHF. Trevligt. Tada lämnade dagen innan, med båten full med socker till Palmerston, Cook Island. Alla kommer nog att återse på Tonga. Utanför passet har vi kunnat observera en flock med valar, Humpback troligen. Dom gömde sig dock när kavalkaden passerade. Synd. Både på Palmerston och på Niue ligger man på boj på västra sidan av ön och är beroende av en stadig ostanvind för att kunna ligga kvar. Då det med jämna mellanrum rullar förbi olika väder söder om oss som strular till vinden är det inte så lätt att få tag i en längre period med ostan för både vägen dit och själva besöket på ön. Av denna anledning har vi bestämt att prioritera Niue och skippa Palmerston. Så det blir ingen Cook ö för oss … Vinden är svag och än så länge går motorn, men hoppet finns kvar att det ska bli segelbåt senare på dagen. Nytt väder hämtas om en stund.
Sent from Iridium Mail & Web.