Mot FP dag 21

18 april, 2018 at 19:42

89nm kvar! Bornholm tur och retur ungefär. Så inget land i sikte ännu, tyvärr. Dygnet som gått har bjudit på myckat svaga vindar. Farten har knappt överskridit 5 knop. Oh så irriterande när målet är så nära. Men det blev mycket och god sömn. Vinden har kantrat lite så parasailorn funkar inte ända in till hamn. Gennakern får tjänstgöra den sista biten på denna sträcka. Målgång någon gång mitt i natten. Månen är ny och i verkligheten såg man hela månen i grått men bara lilla skäran belyst och så Venus strax nedanför. Ett vackert par. Vad kommer vi till egentligen. Franska Polynesien låter ju bra men hur ser det ut? Den första ögruppen vi möter heter Marquesas och består av 7 höga vulkanöar. Dom ör gröna och lummiga, i alla fall på regnsidan, har inget rev runt och vikarna är öppna och delvis ganska oskyddade. Det finns gott om spektakulära vattenfall och polynesiska fornminnen. Det bor bor ungefär 8000 personer på dessa öar. Det skall bli spännande att upptäcka. Skepp ohoj
Sent from Iridium Mail & Web.