Mot FP dag 20

17 april, 2018 at 20:08

214nm kvar! Det börjar närma sig! Klockan är åter anpassad till lokal tid. Marquesas har som enda land en tidszon på – 9.30 UTC. Parasailorn har dragit sitt strå till stacken i ett helt dygn nu. Han samarbetar väldigt fint med ”Mimi”, världens bästa autopilot. Man ställer in en vindvinkel och så kör dom två så fint och mjukt. Jag tror dom gillar varandra. Det enda som ger lite spänning i tillvaron är dom squalls (lokala regnväder med vindökning) som nu dyker upp allt mera frekvent. Nu skulle vi behövt vår atlant-besättningsman Anders H alias ”squall-mannen”. Han tog hand om alla squalls över Atlanten. Stilla havs squallen har dock hittills varit snälla med oss. Inga jättehöga vindstyrkor och ingen åska. Tvi tvi tvi och ta i trä. Båten är fint avspolad med sötvatten från nattens regnväder. Allt ont har också något gott med sig. ETA är imorgon kväll. Frågan är om det kommer att vara i solnedgången eller i mörker. Viken i Fatu Hiva är dock som pilotböckerna kallar det, ”straight forward” och vi har en väldigt bra strålkastare. På bilden en fin soluppgång. Skepp ohoj
Sent from Iridium Mail & Web.