Mot FP dag 19

16 april, 2018 at 18:58

360nm kvar! Senaste dygnet har det varit mycket omväxlande vindar. Hela dagen forsade Carpe Mare fram i mellan 7 och 8 knop med parasailorn uppe. Härligt! Natten var först ganska bra men sedan allt långsamare med slamrande segel, hur dom än skotades och stagades upp. Nu sniglar vi oss fram i 5 knop i väldigt lite vind. Hmmmm! Sedan är det det där fenomenet med möten på det stoooora havet. Den segelbåten som snackade med oss och korsade vårt spår för 1 1/2 vecka sedan dök upp inatt med….vad tror ni….kollisionskurs. Hur går det till? Samtidigt fanns där en fiskebåt som körde tvärs igenom alltihopa. Så skepparen hade mycket att stå i på sitt pass. Och som synes es på bilden så är det mycket smartare att tvätta på morgonen. Då behöver man inte upp på deck fär att hänga den. Seglar man rakt västerut så har man solen rätt in i sittbrunnen på morgonen. Och tvätten ger skugga. Två flygor på smällen samtidigt. Nu hoppas vi att vinden inte dör mer en såhär så vi kommer fram någon gång. Skepp ohoj
Sent from Iridium Mail & Web.