Mot FP dag 16

13 april, 2018 at 18:36

Det blåser lite mer nu. Så det är bara en spirad genua där fram. Vinden varierar hela tiden mellan 8 och 12 m/s så det går inte att hänga upp en gennaker eller parasailor. 790nm kvar! Städdillet kom tillbaka men det är inte färdigt än. Jag har fyrkantiga ögon av allt läsande i guider och pilotböcker. Det finns ingen riktigt bra pilotbok. Dom som går att köpa i pappersform är från 2001 eller liknande, inte riktigt aktuellt med andra ord. Det dom flesta använder är en webbplats som heter ”soggy paws”. Den är sammanställt av besättningen på Soggy Paws som har seglat mycket i hela södra pacific och påbyggt av andra som har seglat här efter Soggy Paws. Där finns Google earth bilder på många av öarna och atollerna där corallhuvuden och reven syns mer exakt än på dom flesta sjökort. Men det är inte lättläst vill jag påstå. I och med att det består av inlägg skrivna från olika båtar, olika år så blir det rätt rörigt. Så jag sitter och gör en liten resumé för att fatta. Mitt i allt gungande. Det är ingen j-la semester detta. Däremellan spärras jag in i köket med ett rött spännband och släpps inte ut förrän det finns någon typ av mat att serverad. Nej, så är det inte alls. Det röda spännbandet skall förhindra att jag slungas tvärs genom båten under matlagning där ofta två händer används och ingen hand finns kvar att hålla i sig med. Rumpan mot spännbandet så blir allt mycket lättare. Skepp ohoj
Sent from Iridium Mail & Web.