Mot FP dag 15

12 april, 2018 at 18:14

933 Nm kvar! Nedräkningen kan börja. ETA 18. på eftermiddagen eller 19. på morgonen beroende på vilken fart vi klarar att hålla. Vi velar fortfarande om vi skall gå till Fatu Hiva först och vara lite busiga eller gå direkt till Hiva Oa som sig bör och klarera in. Det finns många olika bud om detta. Vissa har hört att det inte är något problem, andra säger att reglerna är skärpta för i år och att man får böter om man inte klarerar in i port of call först. Vi hoppas kunna få en rapport från TiSento som ligger en vecka före och planerar att vara busig. Skepparen har gripits av städ och mögelsanerings dille. Jättebra! Han ränner runt med en ättikadränkt trasa och torkar och torkar. Ja och det behövs ser det ut som. Mitt i denna städ eufori börjar snurrebutten (släpgeneratorn) låta lite anskrämligt. Skepparen tar upp honom ur vattnet och ropar: han har skurit! Har han skurit sig? Har vår lilla snurrebutt självskadebeteende? Han ser ju lite blek ut så visst, inte helt omöjligt. Så kan det bli med olika kompetenser ombord. Hen hade i alla fall tjärvat ihop och ville inte snurra längre. Som tur är har ju skepparen tänkt på allt och fiskar glatt upp en reservdelssats för just detta ändamål. Att det sedan är en någotsånär omöjlig uppgift att få loss dom dåliga delarna och på plats dom nya delarna är en annan histora. Snurrebutten är glad och nöjd och snurrar så försynt där bak igen. Han matar ju autopiloten med el på natten så det skulle ha varit jobbigt om han skulle ha strejkat. Hoppas nu bara att städ dillet återvänder idag. Klockorna är ställda tillbaka en timme till nu. 10 timmar skillnad med svearike borde det vara nu. 2 timmar kvar till andra sidan klotet. Eller nej 3, sommartid räknas inte. Skepp ohoj
Sent from Iridium Mail & Web.