Mot FP dag 14

11 april, 2018 at 18:19

14 dagar, 2 veckor!!! Det är inte klokt….Drygt 1000nm kvar betyder en dryg vecka till och den är lite dryg… Det blåser lite mer sedan igår kväll , 9-11 m/s och då går det bra att segla undanvind med ”vanliga segel”. Hela dagen igår flög parasailorn. Skepparen har verkställt motåtgärder mot knakande soffa. Nu är den fastspänd så den inte kan röra sig en millimeter. Det är mycket som knirtsar, knakar och dunkar när det gungar så mycket som för tillfället. Jag har pluggat in Marquesas och Tuamotus. Det känns alltid bra att fatta lite mer hur det hänger ihop och fungerar. Därefter kommer Society Islands. Franska kursen är genomgången och dom mest användbara fraserna repeteras lite nu och då: Pouvez vous parler plus lentement? Ou se trouve…? Ca coute combien? L’addition, ’il vous plait Desolee, mais je ne comprends pas Navire ahoy!
Sent from Iridium Mail & Web.