Mot fp dag 12

9 april, 2018 at 18:43

Återigen en dag med parasailor och en natt med spirad genua men denna gången med mycket vind. En fartfylld natt med full rulle kan man nog säga. Nu på morgonen testas ytterligare en ny typ av segelsättning. Stormfocken och genuan spirade på var sin bom. Tja, varför inte? Det skall blåsa lite mer nu några dagar så det kanske är det vinnande konceptet. Man fattar att man lever nära naturen när det ligger en flygfisk på köksgolvet på morgonen. Hen har studsat stolpe in via sjöställskåpet. Denna slutledning kan dras då hen har lämnat ett fjällavtryck på skåpsväggen. Hen kom i mörker och väldigt tyst så vi hann aldrig brygga någon Gevalia. En liten inblick i våra dagliga rutiner: Jag går som sagt på pass kl 4.00, blundar av och till fram till 7.30 och börjar sedan stöka med lite yoghurt och te. Då brukar skepparen komma lommandes och det intas en första frukost i morgonsolen med diskussioner kring dagens segelsättning. Sedan blir det fiskrunda på däck och eventuellt segelbyte. Inlägget skrivs efter bildredigering mellan 9.00 och 10.00. Resten av förmiddagen ägnas åt inläsning av pilotböcker och guider. Soggy Paws är det som gäller. Mycket läsning. Skepparen hämtar väder från predict wind och andra väderfax ibland. 12.30 ungefär blir det lunch. Till kaffet tas franskakursen fram och något kapitel pluggas in. Eftermiddagen går sedan fort med läsning, brödbak, yoghurtproduktion och skepparen har alltid något att laga, serva eller förbättra. Däremellan powernappas det. 18.00 middag. Därikring beslutas också om nattens segelsättning och denna genomförs helst i dagsljus. Ofta har e tt nytt väder hämtats hem inför natten. Efter middag kryper skepparn till kojs och nattvakterna tar vid. Skepp ohoj
Sent from Iridium Mail & Web.