Mot FP dag 11

8 april, 2018 at 19:23

En eftermiddag med parasailor/spinnaker uppe gav god fart. En natt med spirad genua gav god sömn med stundtals vääääldigt lite fart. You can’t have it all. Nu flyger parasailorn igen och vind och vågor kommer allt mer bakifrån. Det går bra det här. Den här krabaten, en Boobie tror vi, var länge väldigt intresserad av oss och båten. Upprepade landningsförsök genomfördes. Solpanelerna är ju en bra landningsbana tyckte han. Besättningen försökte hänvisa honom till ståplats på fördäck men han var envis. Han får gärna åka med ett stycke men inte på Solpanelerna. En Boobibajs där stjälper hela Carpe Mares elförsörjning. I ett obevakat ögonblick lyckas han dock sätta sig. Skepparen går i närstrid med utfällda vingar. Boobien är dock inte lättskrämd, inte. Men det han inte räknade med var de hala solpanelerna i kombination med en stundtals krängande båt. Han halkade handlöst, eller vad säger man när det är en fågel, baklänges och ner i vattnet. Samlar sig, sprattlar lite och flyger vidare. Ok, bra. Nu fattar han nog att detta inte är en bra plats för övernattning. Men nej, så lättlärd var han inte. Tre gånger skulle han göra om samma manöver. Efter det flög han indignerat ivä g. Men vad är det? Där kommer han igen och denna gången har han fästmön med sig. Hon är dock en klok kvinna och avfärdar sittplatsen på bara några cirklar runt båten. Hoppas dom har sovit gott någon annan stans. Skepp ohoj
Sent from Iridium Mail & Web.