Mot FP dag 10

7 april, 2018 at 17:47

Gennakern är lagad men har inte kommit upp igen. Den måste ha fastnat i något vasst när den togs ner på natten sist. Lite oklart hur det gick till. Vinden har ökat så det räcker med en spirad genua. Vågorna kommer snett bakifrån och gör tillvaron rätt så guppig. Det är omväxlande en ström från norr och från söder vilket gör sjön ibland bättre och ibland sämre. I vilket fall som hellst är det inte roligt att få sjön ännu mer i sidan. Så vi håller kursen och anpassar segel efter det. På morgonen går vinden ner och då går det lite långsamt. Medans vi äter frukost och funderar på vilka segel vi ska byta till blåser det upp toll 10 ms och gör segelbyte onödigt. Hellre gå bitvis lite långsamt än att ha sönder saker här ute. Närmaste land är just nu Påskön….. Tripmätaren visar att det är 75 distans till halvvägs. Det blir väl ikväll det. Tjohoooo! Det ska firas! Tack för alla glada tillrop. Keep it coming. Skepp ohoj
Sent from Iridium Mail & Web.