Mot fp dag 9

6 april, 2018 at 18:38

Det har varit segelbytardag. Vinden är lite för akterlig för att stor och genua skall vara riktigt effektivt. Då skall nog dubbla försegel gå bra tänker vi. In med genua, ner med storen, ut med en bom och sedan den andra, upp med gammelgenuan och ut med vanliga genuan. Och vad händer med farten? Ingenting! Vinden är i starkaste laget för gennakern men efter mycket velande tas beslutet att dra upp den ändå för att få lite fart i alla fall i dagsljus. In med båda försegel, ner med gammelgenuan och in med styrbords bom. Pust och stön. Gennakern ligger kvar på fördäck. Va skönt! Upp med den och fall några grader. Sen eftermiddag, varmt svettigt. Och Carpe Mare skjuter fart. 7,5 knop. Härligt! Skepparen blickar då upp i seglet och hojtar: Ojojojojojoj! Det är en reva i gennakern! Ner med den så snabbt som möjligt. Ut med styrbords bom och ut med vanliga genuan. Det är väl det vi får segla på ett tag då då. Hasa ner hela stora gennakern i sittbrunnen och kartlägga skadan. Tejpa från båda håll. Middag och sova!!!! Natten med denna segelsättningen är dock väldigt lugn och sömnvänlig. Det kan nog behövas. Nu sitter skepparen och syr för att få extra styrka. Så får vi väl se om den dras upp senare idag. Så kan det gå. Skepp ohoj
Sent from Iridium Mail & Web.