Framme på Galapagos!!!

10 mars, 2018 at 14:27

Galapagos: San Cristobal

Det är inte lätt att köra långsamt i medströms. Solen skall ju helst ha visat sig när ny och okänd hamn angörs. Så det blir till att driva lite, motra lite och fördriva timmen till soluppgång. Men det går bra när man kan betrakta sjölejon i mareld precis bredvid båten. Riktigt coolt! Ni som är tillräkligt gamla kommer säkert ihåg Tingeling från den teknade Peter Pan filmen. Hon har ju ett gnister omkring sig när hon flyger och en svans av gnister bakom sig. Ungefär så ser det ut bara att det är ett brölande sjölejon mitt i gnistret.

Dom administrativa delarna av incheckningen blir lite allmänt kaotiska och besättningen måste brådstörtat lämna Carpe Mare då ”The Terminator” (fumigation officer) har sprutat in något oklart giftigt rök som skall ta dö på allt där inne. Naturligtvis går brandlarmat vilket gör situationen lite ytterligare virrig. Men men…nu är vi inne, botten är med stjärna i kanten ”very clean” och dom såg inte yoghurten. Skyltarna om sophanteringen blev också godkända även om nationalpark-officern tyckte att det skulle stå på spanska också. Vi vet dock fortfarande inte var och hur vi skall slänga dom så ordentligt sorterade soporna. Är det någon efaren Galapgosseglare som läser detta som kan tipsa om sophanteringen så är vi idel öra.

Nu skall i alla fall ön San Cristobal upptäckas. I hamnen är det en kakafoni av sjölejon i olika storlekar. Dom låter som en hes hund eller som någon brakrapar med öppen mun. Kul att höra så där precis bredvid sovrumsfönstret. Badplattformen är avskärmad med en bit gammal presenning för att hålla dom små liven därifrån. Hittills framgångsrikt.

Här några bilder från överfarten