Galapagos dag 6

8 mars, 2018 at 23:11

En natt med mycket förvirrade strömmar från både det ena och det andra hållet. Carpe Mare rör sig som en rodeohäst. Sova får man göra i ett brett framstupa sidoläge och inte ändra ställning. Skepparen krockar nästan med en amerikansk segelbåt som för både vitt ljus och sidolanternor vilket ju borde betyda att han går för motor och borde väja. När han dock inte gör det blir det en liten konversation på VHF där han berättar att han bara har ankarlanternan tänd för att bättre kunna se sina vindinstrument. Men eftersom han seglar så väjer Carpe Mare. Vilket stolpskott…. Innan nationalparkens gränser skall Carpe Mares botten finslipas så den lever upp till beskrivningen ”very clean bottom”. Det visar sig att dom tre dagarna i grönsaksoppan runt Panama city och Las Perlas har räckt för att göda ett jämt slemlager. I grov sjö med seglen i dreja bi position kastar sig skepparn och lillgasten blekfisen i havet med var sin diskborste och kämpar tappert. Nu är det nog så rent som det kan bli och är dom inte nöjda med det så vet jag inte vad…. Imorgon bitti borde vi vara framme och 10.00 kommer inspektionen till båten.
Sent from Iridium Mail & Web.