Mot Galapagos dag 3

5 mars, 2018 at 20:34

Vad har hänt sedan igår då…. Plötsligt flyter massa vit-lila-rosa pluttar på havet. Vad är detta? Skepparn fiskar upp en och det visar sig vara en liten lila snigel som har snorat ut något skum och flyter upp och ner med oklart mål. Skummet är flythjälpen typ. Konstiga saker man får se. Vi tappar två drag och det tredje nappet smiter men lämnar draget kvar. Någon typ av liten val har dykt upp vid två tillfällen. Tyvärr väldigt kort tid eller för långt bort. Besättningen läser kanske för mycket eller löser suduko istället för att valskåda… Under natten tar vinden slut så det blir motorgång i 12 timmar. Nu är parasailern satt på två spirbommar och det funkar fint trots sjögång. Middagen: spagetti med sojafärssås Lunch: ostarepas med resterande sås enligt ovan Fisket har intensifierats med frekventa dragbyten för att säkra middagen. Just nu har däcket befriats från allt Panama city sot. Ukelelen går för högtryck men vem f-n har lagt ägg på vår livboj….
Sent from Iridium Mail & Web.