Mot Galapagos dag 2

4 mars, 2018 at 21:13

Andra natten med vakt blev lugn och skön. Viktor hade lite för lite vind och fladdrande segel och Miriam fick åter mer vind och order att bara åka med. Fisket med squidd går inget vidare. Ett försök görs med det enda draget vi äger med en fisk på. Det är en abborre så vi undrar om dom känner till honom här nere i stilla havet. Toby, så heter draget, visar sig vara väldigt uppskattad, även om han är en abborre. Tyvärr är den intresserade fisken alldeles för stor och stark och sliter sig med Toby i sitt sällskap. Synd där, både om fisken, Toby och oss. Just nu har vi land i sikte. En liten ”hatt-ö”. Isla Malpelo. Här finns några colombianska kustbevakare som gärna snackar lite med förbipasserande fartyg eftersom dom inte har så mycket annat sällskap. En stor sköldpadda passerade just i motsatt riktning. Den kanske ska lägga ägg på Las Perlas. Carpe Mare gör fortsatt god fart och humöret är på topp. Lunchen bestod av hummus och ärtröra med tabuleh sallad och hembakad naan. Mumsigt! Middagen igår var Halloumi liknande stekost och ratatoulli. Napp!!! Lagom stor verkar det som…..men OH nej….den släpper….
Tack Ann Sofie och Per Ola Helena för uppdateringar. Alltid roligt med lite nyheter.
Sent from Iridium Mail & Web.